Professionell engelsk översättning inom juridik, ekonomi, medicin och teknik.

Vi översätter dina texter och dokument från svenska till engelska

The Business Translator är en ISO 17100 certifierad översättningsbyrå och sedan 2003 en av de ledande översättningsbyråerna i Europa. Vi utför professionell översättning till engelska, bland annat facköversättning inom juridik, finans, medicin och teknologi samt auktoriserad översättning av juridiska samt finansiella dokument och texter från svenska till engelska.

Vi är din partner i språk

Vår affärsidé är att vara din partner i språk, en byrå som erbjuder språkkonsultationer och kvalificerade översättningar av dokument och texter texter inom finans, juridik, medicin och teknik. Behöver du snabb hjälp med lokala språkinsatser, globala budskap på många marknader eller en översättare med specialistkompetens, har vi både kapacitet och erfarenhet att hjälpa till.

Professionell facköversättning till engelska

Vi erbjuder professionell översättning, huvudsakligen facköversättning dvs. översättning där det ställs krav på ämneskunskap. För att kunna översätta medicinska texter eller juridiska avtal räcker det inte med lingvistisk excellens det krävs också kunskap inom det respektive fackområdet för att både förstå den text man skall översätta men också för att kunna använda korrekt terminologi. 

Med över 5 000 universitetsutbildade facköversättare arbetande för oss så har vi en mycket stor översättningskapacitet, så oavsett om ditt uppdrag är stort eller litet, enkelt eller komplicerat så har vi tillräckliga resurser för att effektivt kunna hantera det.. 

Vi utför översättning till engelska inom följande fackområden:

  • Ekonomi och finans
  • Medicin och hälsovård
  • Juridik
  • Teknik och teknologi, IT
  • Marknadsföring och PR
  • Turism

Nöjdkundgaranti

Vår målsättning är att alltid leverera professionella översättningar av högsta kvalitet och att din beställning hanteras snabbt och effektivt. Därför erbjuder vi dig som kund nöjdkundgaranti så att du kan känna dig 100 % trygg med oss som översättningsbyrå.
Nöjdkundgarantin innebär att vi garanterar dig att om en översättning inte håller vad vi lovat och du inte är nöjd efter att vi haft möjlighet att åtgärda felet, krediterar vi hela eller delar av kostnaden för översättningen enligt överenskommelse.

Dygnet runt service 365 dagar om året

Vi erbjuder en dygnet runt service så oavsett när ditt översättningsbehov uppstår så finns vi där redo att hjälpa dig. Behöver du översätta en text eller ett dokument snabbt och enkelt? Pröva då vår service The Native Translator, vår online översättningstjänst.

Sekretess är för oss en självklarhet

Vi hanterar ofta mycket känslig information och är alltid noga med att upprätthålla en strikt sekretess, och därför arbetar all vår personal under sekretessavtal.

Offert och kontaktinformation

För mer information kan du kontakta oss dygnet runt på Opens external link in new windowe-post.

The Business Translator är en ISO 17100 certifierad översättningsbyrå specialiserad på kvalificerad översättning till engelska inom juridik, ekonomi, medicin och teknik och en del av The Translator Group ett globalt språkföretag.