Professionell översättning från engelska till svenska inom juridik, ekonomi, medicin och teknik.

Vi översätter dina texter och dokument från engelska till svenska

The Business Translator är en ISO 17100 certifierad översättningsbyrå och en av de ledande översättningsbyråerna i Europa. Vi utför professionell översättning från bland annat engelska till svenska inom juridik, finans, medicin och teknologi samt auktoriserad översättning av juridiska och finansiella dokument och texter från engelska till svenska.

Vi är din språkpartner

Vår affärsidé är att vara din partner i språk, en överssättningsbyrå som erbjuder språkkonsultationer och kvalificerade översättningar av dokument och texter texter inom finans, juridik, medicin och teknik. Behöver du snabb hjälp med lokala språkinsatser, globala budskap på många marknader eller en engelsk svensk översättare med specialistkompetens inom t.ex. GDPR eller Kardiologi, har vi både kapacitet och erfarenhet att hjälpa till.

Professionell facköversättning från engelska till svenska

Vi utför kvalificerad översättning, huvudsakligen facköversättning dvs. översättning där det ställs krav på stor ämneskunskap. För att kunna översätta juridiska avtal eller medicinska texter räcker det inte med lingvistisk excellens det krävs också djupgående kunskap inom respektive fackområdet för att både förstå den text man skall översätta men också för att kunna tillämpa korrekt terminologi. 

Med över 5 000 universitetsutbildade facköversättare arbetande för oss så har vi en mycket stor översättningskapacitet, så oavsett om ditt uppdrag är stort eller litet, enkelt eller komplicerat så har vi nödvändiga resurser för att effektivt kunna lösa uppgiften.

Vi utför översättning från engelska inom följande fackområden:

  • Ekonomi och finans
  • Medicin och hälsovård
  • Juridik
  • Teknik och teknologi, IT
  • Marknadsföring och PR
  • Turism

Nöjdkundgaranti

Vår målsättning är att alltid leverera professionella översättningar av högsta kvalitet och att din beställning hanteras snabbt och effektivt. Därför erbjuder vi dig som kund nöjdkundgaranti så att du kan känna dig 100 % trygg med oss som översättningsbyrå.
Nöjdkundgarantin innebär att vi garanterar dig att om en översättning inte håller vad vi lovat och du inte är nöjd efter att vi haft möjlighet att åtgärda felet, krediterar vi hela eller delar av kostnaden för översättningen enligt överenskommelse.

Dygnet runt service 365 dagar om året

Vi erbjuder en dygnet runt service så oavsett när ditt översättningsbehov uppstår så finns vi där redo att hjälpa dig. Behöver du översätta en kortare text eller ett dokument snabbt och enkelt? Pröva då vår service The Native Translator, vår online översättningstjänst.

Sekretess är för oss en självklarhet

Vi hanterar ofta mycket känslig information och är alltid noga med att upprätthålla en strikt sekretess, och därför arbetar all vår personal under sekretessavtal.

Offert och kontaktinformation

För mer information kan du kontakta oss dygnet runt på Opens external link in new windowe-post.

The Business Translator är en ISO 17100 certifierad översättningsbyrå specialiserad på kvalificerad översättning från engelska inom juridik, ekonomi, medicin och teknik och en del av The Translator Group ett globalt språkföretag.